Elektromos szuperfurgont üldöz egy Mustang a Nürburgringen

2022.09.19. 06:03

A CarBuzz.com fotósai szúrták ki a legfrissebb Ford Transit Supervant ahogy, egy Mach 1 Mustanggal szorosan a nyomában köröz a Nürburgring legendás aszfaltcsíkján. A képeket nem közölhetjük, de az alábbi linken megtekinthetőek.

Ford Transit Supervan 4 - A kép illusztráció
Ford Transit Supervan 4 - A kép illusztráció

A spekulációk szerint a különös teszt okai a rendkívül gyorsan változó körülmények lehetnek, mivel a több, mint 20 kilométer hosszú pályán, különösen az év ezen időszakában van, hogy míg a célegyenesben hétágra süt a nap, a ring másik végében szakad az eső. Mivel, merőben eltérő autót köröztetnek egymáshoz nagyon közel, ezért feltételezhető, hogy a belsőégésű és az elektromos hajtású autók versenypályás viselkedését hasonlítják össze.

Ford Transit Supervan 4 - A kép illusztráció
Ford Transit Supervan 4 - A kép illusztráció

Adatot van is honnan szerezni, hiszen a legfrissebb Supervan teljesítménye közel kétezer lóerő, nulláról százra pedig kevesebb, mint két másodperc alatt gyorsul. A most felbukkant verzió kívülről nem mutat eltérést a korábban látott példányhoz képest, viszont a rendkívüli aerodinamikai tulajdonságai révén akár esélyes is lehet a villanyautós körrekord megdöntésére, amit jelenleg a Volkswagen ID.R tart, alig több, mint 6 perc 5 másodperccel.

Forrás:CarBuzz