A BMW villanyautóval hódítaná meg a sivatagot

2022.09.20. 12:27

Váratlan koncepcióautót mutatott a BMW: a Dune Taxi egy elektromos hajtású, buggy-szerű, kimondottan terepre kitalált jármű lett. Úgy tűnik, hogy megirigyelték az Auditól az RS Q E-tront, bár a BMW kapcsán arról egyelőre nincsenek hírek, hogy versenyen is indulnának az újdonsággal, ahogy az Audi is teszi.

A Dune Taxiról egy kisfilm is megjelent, amiben az iX M60-nal és az X6 M Competition-nel együtt csapatják. A látványos videóban van minden: veretik sivatagban, autópályán, sőt, még egy körforgalmat is hatékonyan körbedriftelnek, miközben az xDrive és a brutál erős, M-es hobbiterepjárók érdemeit fényezik.

A tanulmányautó egyébként önmagában is elég érdekesnek tűnik: a felfele nyíló ajtajú Dune Taxi belső váza például egy természetes szállal megerősített polimerből készül. A hajtása elektromos és a teljesítménye se szerény: 536 lóerőt tud, amihez ráadásul nem kevesebb, mint 1000 Nm-es nyomaték is tartozik.

Az egyedi BMW kívül és belül is versenyautónak néz ki és a videó alapján ügyesen boldogul a dűnék között is. Ebben nagy segítségére van, hogy extrém nagy, 40 centis rugóúttal gazdálkodhat. De itt vége is a technikai részleteknek, sajnos ennél többet nem árultak el, pedig már a rövid kisfilm alapján is igen érdekes szerkezetnek tűnik a Dune Taxi.

Bár első ránézésre adná magát, az egyelőre nem derült ki, hogy a BMW csak reklámcéllal rakta össze a Dune Taxit vagy versenyezni is szeretnének vele a jövőben.

Forrás: BMW