Négyhengeres lesz a mindennél durvább Mercedes C osztály

2022.09.20. 18:01

A Mercedes közzétett egy képet a szeptember 21-én érkező új C63 AMG-ről. A típust hivatalosan holnap mutatják be, de már alig maradt olyan részlet, amiről ne lehetne tudni valamit. Most a bemutató előtt azért érkezett az autóhoz egy végső kedvcsináló kép, ami azért nem lövi le a poént. Ami viszont igazán elegáns: a kép a bemutató előtt pontosan 63 órával került ki.

A neve AMG C63 S E Performance lesz, amiből azonnal kiderül, hogy az új modellt nem csak benzin tolja majd előre pokoli gyorsan, hanem némi áram is. A motorról az derült ki, hogy valószínűleg az A45 AMG-ben is használt négyhengeres turbós benzines kerül majd a C63 gépteteje alá, az A45-öséhez hasonló teljesítménnyel.

Forrás: Mercedes
Forrás: Mercedes

A benzines motorhoz tartozik egy elektromos is, ami a hátsó kerekeket hajtja. Akik a V8-as eltűnése miatt bánkódnak, azoknak vigaszt jelenthet, hogy a várható összteljesítmény nem kevesebb, mint 670 lóerő lesz. Ha tényleg így lesz, ez lesz minden idők legerősebb szériagyártású C osztálya.

Az autóról egyébként már készültek képek Goodwoodban, ahova a Mercedes elvitte az autót, de még csak álcázva. Szeptember 21-én délután minden részletre fény derül.

Forrás: Mercedes