Gyárakból loptak tucatnyi Mustangot és Jeepet

2022.09.20. 06:05

Tomboltak az autótolvajok múlt kedden Michiganben: összesen 12-15 új Ford Mustangot loptak el a Flat Rock Assembly Plant nevű üzemből, és minimum 4 Jeep Wagoneert a Stellantis warreni gyárából. A két tetthely egymástól 30 mérföldön (48 kilométer) belül található, az incidensek ráadásul nagyjából egy időben történtek.

ford-mustang-2023-3

Charlie Langton ügyvéd egy rövid videót is közzétett a Twitteren, mely a Flat Rock Assembly Plant parkolóját mutatja. Posztjában közölte, egy héten belül ez volt a második eset, hogy járműveket loptak el erről a területről. A rendőrök eddig viszont csak két Mustangot talált meg.

A woodhaveni rendőrfőkapitány-helyettes a lopások kapcsán a Fox2-nek elmondta, a mostani eset nem egyedi, azaz nem ez volt az első alkalom, hogy a tolvajoknak az üzem volt a célpontja. Felidézte, tavaly júniusban legkevesebb négy Mustangot – köztük Shelby GT500-as változatokat – loptak el ismeretlenek, melyeknek többségét azután találták meg, hogy az autópályán elfogyott a benzin a kocsikból.

A Stellantis üzemében történt lopás kapcsán a hatóság közölte, az eset során az őr megpróbálta bezárni a kaput, de a gyanúsítottak kitörtek azon, és a terepjárókkal elmenekültek a helyszínről. Az ellopott Wagoneerek közül amúgy kettőt már megtaláltak a rendőrök.

Az egyelőre nem világos, hogy a két rablás összefügg-e, de a hatóság szerint egy konkrét tervvel és tapasztalt személyekből álló profi banda köthette el a kocsikat.