Elektromos autó ebből? 805 kilométeres hatótávval jöhet a villany-RAM

2022.09.21. 16:34

Ha van autó, amiről utoljára jutna eszedbe a környezetvédelem, az a RAM. A Dodge-ról néhány éve leválasztott márkát eddig leginkább a sok száz lóerős, alvázas pickupjairól ismerhettük, ami lehetőleg kompresszoros V8-cal ural le maga körül mindent, miközben a világ összes benzinjét is képes elfogyasztani. A trendek és a környezetvédelmi szabályozások mellett viszont nem lehet elmenni, és ahogy van Ford F-150 Lightning, Chevrolet Silverado EV és Hummer EV, úgy készül az elektromos RAM is.

Most már biztos, hogy a négy keréken guruló oximoron bemutatkozik, méghozzá november 18 előtt, hogy az LA Auto Show rendezvényen már fizikailag is mutathassanak belőle valamit. A RAM vezérigazgatója, Mike Koval Jr. kiemelte, hogy vontatásban és teherbírásban a konkurensek fölé akarnak emelkedni.

Minden bizonnyal a Stellantis által fejlesztett STLA Frame platformon gördítik le a RAM-ot, a moduláris platform akár 805 kilométer hatótávolságot is kínálhat és 200 kWh-s, vagy annál nagyobb akkumulátorpakkot is be tud fogadni, tehát vélhetően lesz olyan csúcsmodell, ami ezeket tudja majd, viszont ha árban sem akarnak elszállni, akkor biztosan lesz ennél visszafogottabb kivitel is.

A kiadott előzetes fotókon a megvilágított RAM-felirat és a duplakabinos kivitel, ami leginkább feltűnő, viszont a gyártás leghamarabb 2024-ben indulhat be, addig még sok dolog változhat. 2030-ra a RAM összes modelljéhez terveznek elektromos opciót.

Nemrég járt nálunk a RAM 1500 TRX, ami még amerikai léptékben is egy durva eresztésnek számít. Ne hagyd ki a videót!