Elsodorta a rendőrt a 6 kiló droggal menekülő díler

2022.09.21. 12:42

Az ügyészség vádat emelt egy 41 éves drogdílerrel szemben, aki még 2020 novemberében, menekülés közben elsodort egy jogszerűen intézkedő rendőrt, egy másikat pedig kis híján elgázolt – írja honlapján a Fővárosi Főügyészség.

Névtelen.png

A vádirat szerint a gárdonyi lakhelyű férfi 2020 második felétől kezdve foglalkozott kábítószer-kereskedelemmel, mely tevékenységét a fővárosban végezte, és egy szerb dílertől szerezte be a portékáját. Éppen így járt el 2020. november 18-án is, amikor az átvett drogot egyszerűen betetette autója csomagtartójába, majd Velence felé vette az irányt. Ekkor csaptak le rá a rendőrök, akik szolgálati autójukkal előbb elölről és hátulról elzárták a menekülőutat, majd felszólították a férfit a járműve elhagyására.

Egyikük a vezető oldali ajtóhoz lépett, amire azonban a drogkereskedő nem reagált a legjobban, így lezárta az ajtókat a központi zárral, és a rendőri felszólítás ellenére beletaposott a gázba és elindult. Elsodorta az autó mellett álló őrnagyot, aki nem sérült meg, kollégája viszont a férfi autója előtt állt. Miközben elugrott a felé száguldó kocsi elől, még rá tudott lőni a menekülő gépkocsi kerekére.

Ez azonban nem hatotta meg a dílert, akit ezután a nyomozók több autóval kezdtek üldözni. A menekülő férfinak ugyanakkor nem volt szerencséje, egy forgalmi akadály miatt ugyanis kénytelen volt megállni. Persze ez sem volt elég ahhoz, hogy feladja a harcot, kocsijával hátulról nekihajtott az egyik rendőrautónak, amiből éppen szállt ki az intézkedő rendőr. A díler ezután tovább hajtott, így a rendőröknek csak Lovasberény közelében sikerült elfogniuk, a nála lévő mintegy 6 kilogramm marihuánát pedig lefoglalni.

A férfival szemben most emelt vádat az ügyészség.