Mi zajlik a büntetőfékező fejében?

2022.09.22. 15:56

Olykor egészen érdekes megnézni a közlekedési kihágások utóéletét. Nemcsak azt, hogy végül milyen szankciókkal sújtották az esetenként agresszív vagy türelmetlen vezetőket, hanem azt is, hogy ha szakértő vizsgálta meg őket, milyen szakvéleményt alkotott. A 8-as úti audis ámokfutót például vezetésre alkalmatlannak nyilvánították, nem úgy az alábbi videó főszereplőjét, a büntetőfékező nissanost.

Az eset még tavaly decemberben történt, a sértett Budakalászon autózott családjával, és a kameraképekből látszik, hogy jó ideje közel volt már hozzá a mögötte haladó Nissan. Végül záróvonalon, kis oldaltávolsággal megelőzte, majd a sofőr beleállt a fékbe, csak a vétlen fél lélekjelenlétén múlt, hogy nem történt baleset. A szabálytalankodó H. Róbertet előállították, kihallgatása során a bűncselekmény elkövetését elismerte. Azt mondta, fárasztó héten volt túl, és elfogyott a türelme.

Amellett, hogy jogsiját az eljárás befejezéséig elvették, közlekedési szakpszichológus igazságügyi szakértő is megvizsgálta. A szakember úgy találta, a 49 éves férfi alkalmas a biztonságos közlekedésre. Az indoklás szerint mentális szabályozása megfelelő, viselkedési féke szintén, és az önismereti tudatossága, a közlekedési események kapcsán belátása, kiegyensúlyozott képességszintje alkalmassá teszi a forgalomban való részvételre.

Az ügyben egyébként közúti veszélyeztetés miatt indult eljárás, a rendőrség most adta át az iratokat az ügyészségnek.

Forrás: police.hu