A Stranger Things hangulatát idézi ez az öreg lakóautó

2022.09.23. 17:24

Megláttam a Bring a trialeren ezt az 1974-es Dodge Tradesman lakóautót és azonnal az jutott eszembe, hogy na, ez valami olyasmi, ami hibátlanul hozza a Stranger Things hangulatát. Bár még nem tudjuk, hogy merre ível majd a sztori a negyedik évad után, ha jól alakul a szereplők sorsa, akkor szinte biztos vagyok benne, hogy ha egyszer Hopper és Eleven elmennének egy családias road tripre, akkor ez lenne hozzá a hangulatában és külsejében is tökéletes eszköz.

A Dodge 1974-es évjáratú, tehát tökéletesen beleillik a sorozatba, hiszen az a 80-as évek közepén játszódik. Szerencsére a Tradesman B300 állapota is elég jó, tehát simán szerepelhetne egy tizenéves használtként is, pedig a valóságban már közel ötvenéves.

Egyébként a Dodge eladó és ha nem is a Stranger Things ötödik évadának forgatásához veszik meg, valaki akkor is jól járhat vele, hiszen egy végtelenül hangulatos, retró lakóautó kerül majd a birtokába. A külső mustársárga-fehér színkombinációja, a fémből készült dísztárcsák a fehér lemezfelniken és a matricázás hibátlan összképet eredményez. De az igazi királyság belül van.

Szerencsére a Dodge belterét nem modernizálták feltűnően: mindent a fa és a farostlemezekre felnyalt, fahatású fólia ural, felütve némi plüssel. Bár a furgon hatalmasnak tűnik, a lakótér mégsem igazán tágas. Elöl van egy minimálisan felszerelt konyha, egy elképesztően kicsi zuhanyzó, hátul pedig egy ebédlő, ami egy asztalból és két padból áll. Aludni az autó hátsó részében, az asztalos rész fölött kialakított részen lehet. Pozitívum, hogy a kora ellenére még légkondi is van benne.

Ahogy a hirdetésben is írják, ez a Dodge nem felújított, hanem egy jó állapotban megmaradt darab. Foglalkozni azért több helyen kell vele, ez a képeken is látszik, de semmi drámai, akár azonnal használható. Mindössze 80 ezer mérföldet, azaz kevesebb, mint 130 ezer kilométert futott, ami kimondottan kevésnek tűnik. Az aukció pár napja lejárt és bár 11 ezer dollárt, azaz kicsivel több, mint 4,5 millió forintot ajánlottak az autóért, ez az összeg nem érte el az eladó által várt minimumot, így a Tradesman egyelőre nem kelt el.

Aki azonban ezzel nyomná a kempingezést és a túrázást, annak azzal mindenképp számolnia kell, hogy egy 5,9 literes V8-as motor hajtja, aminek a fogyasztása vélhetően nem lesz barátságos, ami a mai üzemanyagárakkal párosítva cudar üzemeltetési költségeket eredményezhet.

Forrás: Bring a trailer