Letúrta a Volánbuszt a türelmetlen BMW-s

2022.09.23. 09:23

Van, akinek tényleg semmi más nem számít az úton, csak hogy ő legyen elöl. Így gondolkodhat az a BMW-s is, aki a Budapesti Autósok oldalára feltöltött videóban veszélyeztette egy busznyi ember életét csak azért, hogy előre jusson.

Ahogyan a felvételen is látszik, az SUV sofőrje meg akarja előzni az előtte haladó kamiont. A kamionos balra indexelve szintén elkezd középre húzódni, de a videóból nem teljesen egyértelmű, hogy előzni próbál ő is, vagy csak így szeretné jelezni a mögötte érkezőnek, hogy szemből jönnek, ezért nem biztonságos az előzés. Mindenesetre a BMW-s az index egyetlen villanása után már át is lépi a felezőt.

Végül ebből nem lett gond, gondolhatnánk, hogy itt le is zárul a sztori. De nem. A BMW-s nem hagyta annyiban, újra nekifutott az előzésnek, csakhogy ekkor már jött szemből egy Volánbusz is. Erre beleállt a fékbe, de sem a kamion mögé, sem elé nem tudott beférni. A frontális ütközést csak úgy lehetett elkerülni, hogy a busz a padkára húzódott.

Harmadik nekifutásra csak megcsinálta az előzést, de vajon megérte-e az előrejutást, hogy közben a buszon utazók életét veszélyeztesse?