Megazilla: bármire készülnek, szerény biztosan nem lesz

2022.09.23. 06:04

A Godzilla név ismerősen cseng az autóbuzik számára. Egyrészt ez a Nissan GT-R egyik beceneve, másrészt pedig így hívják a Ford nyomórudas V8-asát is, amelyet az F sorozatú pickupokhoz fejlesztettek. Ez külön megrendelhető, ládás motorként is elérhető, és jó ideje megszellőztették azt is, hogy feltöltött változat készül belőle. Most az igazán szerénytelen Megazilla nevet védették le hozzá.

4

Az elnevezést a kanadai védjegyhivataloknál jegyezték be, legalábbis ott szúrta ki a Carbuzz, de nyilván más piacokon is oltalom alá kerülhet. A dokumentumok tanúsága szerint a Megazillát személyautókban használatos belső égésű és villanymotorokhoz, valamint ládás motorokhoz kötötték le.

A Carbuzz felvázolja a lehetőségeket is, hogy miként lehet Megazilla a Godzillából, azaz milyen hírek érkeztek eddig a 7,3 literes V8-as teljesítményének növeléséről. Az egyik természetesen a feltöltés, amit a Ford is megpendített, ezért talán ez a legvalószínűbb. Ugyanakkor ezen a téren is felvetődött az ikerturbós megoldás, vagy éppen a kompresszoros is. Két turbóval könnyedén kijöhet 1000 lóerő fölötti érték is.

Végül pedig az sem zárható ki, hogy maradnak a szívómotornál, és kihasználják az eddig kiaknázatlan lehetőségeket, ugyanis vannak még tartalékok abban a V8-asban. A várakozások szerint nem kell már sokáig találgatni, a Ford rövidesen felfedheti terveit a Megazillával kapcsolatosan.