Millió kilométeres Peugeot és az új C63 AMG - Heti hírösszefoglaló

2022.09.24. 08:57

Vége a várakozásnak, itt az új Mercedes C63 AMG! Dehát feleannyi henger van benne, mondhatnánk, ami igaz is, viszont a hibrid hajtásrendszerrel együtt mégis majdnem hétszáz lóerőre sikerült felhúzni a rendszerteljesítményt.

A Daciák újabban szörnyű értékeléseket kapnak az EuroNCAP töréstesztjein, ám ez nem azt jelenti, hogy a bennük ülők számára ne lennének biztonságosak, csupán annyit, hogy nincsenek felszerelve olyan vezetéstámogató rendszerekkel, amik más autókban évek óta az alapfelszereltség részét képzik. A vállalat vezetője egy interjúban fejtette ki, hogy miért nem szeretnének ilyen irányba fejleszteni a Daciánál.

Nem követte az augusztusi inflációt sem az éves országos, sem az éves megyei autópálya-matricák ára. Cserébe viszont az alkalmi, azaz az egyhavi és tíznapos sztrádamatricák csúnyán megdrágultak.

Az Amerikából importált prémiumok sok esetben olcsóbbak, mint európai piacos társaik. A baj csak annyi, hogy gyakran csúnyán törött, halálból visszahozott autók kerülnek így Európába. Egy BMW-n keresztül be is mutattunk egy ilyen történetet.

Vajon mi a teendő, amennyiben egy idős hölgy hamvait találjuk meg egy import Skoda Octaviában? Először a rendőrséggel, majd a nagykövetséggel való hosszas tárgyalás után oldódott csak meg a bizarr történet.

A Mitsubishinél nem költöttek túl sok felesleges dizájnpénzt arra, hogy eladják nekünk a Renault Capturt más emblémával, így született meg az új ASX, amelyen tényleg csak a logó különbözik.

A három F-szabály ősi mítosz a magyar használtautó-vásárló agyában. Ez természetesen baromság, azon viszont azért mindenki meglepődött, hogy egy modern Peugeot 307 milyen simán elzötyögött ezer kilométert, ráadaásul bontatlan motorral.