Retró köntöst kap a Citroën Berlingo

2022.09.25. 16:29

1951-ben kezdték gyártani a Citroen 2CV, a Kacsa teherszállító változatát, ami ezután évtizedeken keresztül gyakori látvány volt az utakon - főleg Dél-Európában.

Az olasz Caselani a népszerű elődmodell formavilágát ültette át az aktuális Berlingo karosszériájára. Az átalakító készlet része a lekerekített elülső panel a hatalmas hűtőmaszkkal, az új motorháztető és a kör alakú első lámpák, illetve az autó oldalát és tetejét borító hullámlemezek.

A dizájn a magyar Obendorfer Dávid munkája, aki korábban már több múltidéző tervet is készített, többek között a Jumper átépítésére szolgáló Type H szettet is ő tervezte.

A dizájner saját elmondása szerint az eredeti modell általános hangulatának megidézése volt a cél, amit az új és a régi modell eltérő arányai tettek izgalmas kihívássá. Gondoljunk csak a 2CV Fourgonnette rövid első túlnyúlására, hosszú motorháztetejére és az utastérnél jelentősen terebélyesebb, vizuálisan teljesen elkülönülő rakterére.

Az átalakító készlet októbertől rendelhető a Berlingo személy- és teherszállító kiviteléhez is, motorváltozattól függetlenül.

Forrás: Stellantis