Pár centi híján gyermeket gázolt a tapló autós

2022.09.26. 13:02

Nemcsak idehaza fordulnak elő kimondottan necces helyzetek a gyalogátkelőknél – emlékezhetünk például a görkoris lány esetére –, hanem a tengerentúlon is. A Budapesti Autósok most egy amerikai dashcam-felvételt tett közzé, amelyen pár centi híján gyermeket gázol egy SUV.

A kamerás autó megáll a gyalogátkelőnél, ahol egy apuka két kislányával halad át. A gyerekek rollereznek, és már az úttest felénél tart egyikük, amikor a kamerás autó mellett elhúz egy SUV. Mindössze pár centin múlik, hogy nem találja telibe az egyik kislányt, de a roller így is találkozik a jobb hátsó kerékkel, kiütve azt a gyerek alól.

Az SUV az eset után elhajtott, meg sem állt megkérdezni, hogy minden rendben van-e, apuka pedig a járdán vigasztalta kislányát. Később viszont az autós visszatért a helyszínre, és kiderült, hogy friss jogsis, tapasztalatlan vezetőről van szó. A felelőssége egyértelmű, de a rendőrök azért azt is hozzátették, hogy az apa is hibázott, amikor engedte előremenni a lányt, és a kezét sem fogta. A videón jól látható az is, hogy folyamatosan jobbra, a gyerekek irányába nézett, így nagyon későn észlelte az érkező autót.

Forrás: Budapesti Autósok