Nem készül több B7-es, teljesen új szerepet kaphat az Alpina

2022.09.27. 10:09

A BMW idén tavasszal bekebeleztze udvari prémium tunercégét, az Alpinát, egy mostani Facebook-bejegyzésből pedig úgy tűnik, hogy az anyacég már most elkezdte átalakítani a modellkínálatot: a gyártás leállítása után utód nélkül marad a jelenlegi, B7-es generáció, ezzel véget érhet a hetesre épülő Alpinák sora.

Forrás: Alpina
Forrás: Alpina

Bár közvetlenül nincs kimondva, az Alpina Belgium Facebook-bejegyzését nehéz másként értelmezni: az 1987-es B11-estől induló sorozat a legutóbbi G11/G12-es ötödik generációval véget ér, nem készül több B7-es a buchloe-i manufaktúrában. Találgatások szerint a BMW nem biztosítja az új G70-es platformját a tunercégnek, mások szerint az új generációból hiányzó V12-es is közrejátszhatott, de a háttérben ezeknél jóval mélyebb strukturális változások állnak. 

A két cég jelenlegi kapcsolata átmeneti,  az Alpina 2025 végén a BMW csoport tagjává válik, és várhatóan a csúcs-BMW-k és a Rolls-Royce-ok közé érkező modelleket fémjelezheti majd a név. Összecseng ezzel, hogy a bajorok luxus-modelljeiért felelős vezetője, Christian Tschurtschenthaler szerint a hármas sorozaton alapuló B3 alulról kilóg az Alpinának szánt imidzsből, ezért hamarosan szintén megszűnhet.