Kedvcsináló képeken az új pályázásra kész Alpine

2022.09.28. 06:03

Az Alpine sokáig egyetlen modellt kínált csupán, de 2026-ig három elektromos típust is piacra szeretnének dobni, köztük egy csapotthátúval, egy sportautóval és egy SUV-vel, utóbbit - amit egyelőre GT X-Over néven emlegetnek - a Párizsi Autószalonon fogják bemutatni. Mellette azonban az idén frissített A110 egy sportos verzióját is kiállítják, ám az autót már most hétvégén láthatja a japán közönség.

A sajtóanyag szerint az autó az A110 R jelzést kapja majd, amiből az "R" radicalt jelent, és egy kihegyezett, de közúton is használható versenyváltozatot jelent. Beharangozónak is versenyautós alkatrészek digitális rajzait tették közzé, van közöttük diffúzor, hátsó légterelő, kagylóülés és futómű is. A hétvégi bemutató Japánban, a szuzukai Forma-1-es futam keretében zajlik majd, az európai közönség csak október végén láthatja az R-t.

Műszaki adatokat nem árultak el, csak annyit tudni, hogy az autó könnyebb és gyorsabb lesz, mint az eddigi A110-esek. A motorról szintén hallgatnak, de valószínűleg a Mégane RS 1,8 literes motorjából szedtek elő még néhány lóerőt - az eddigi legerősebb A110 S-ben 292 lóerőt tudott. A típusról írott tesztet itt olvashatsz, videónkat pedig itt találod lent: