Rászállt a hatóság, mert dízelmotort rakna a Teslába

2022.10.01. 06:41

A youtuber gyanítja, hogy az egyik videója keverte bajba, amiben azon ügyködik, hogy egy régi teherautó motorját belebarkácsolja egy kibelezett Teslába. Rich Benoit-t az amerikai Környezetvédelmi Hatóság figyelmeztette: fejezze be a tevékenységet!

Az amerikai youtuber és önjelölt Tesla-szerelő különös kísérletbe fogott, amikor kitalálta, hogy egy ezer - na jó, csak néhány tucat - éves dízelt barkácsol bele egy Teslába, aminek eredeti motorja mindörökre kilehelte ampereit. Benoit több videót is közétett a műveletről - ezek többségén az látható, hogy flexel, hegeszt és fúr-farag - sőt látható az is, ahogy egy ránézésre tényleg nagyon régi dízelmotort beemel a Tesla orrába. Egy másik videón pedig nagyszerűen látszik, hogy az ugyanezzel a motorral hajtott kisteherautó milyen rettenetes füstfelleget pöffent ki magából.

Valószínű ez szúrt szemet a hatóságnak, amikor levélben szólították fel a férfit, hogy ha nem hagy fel az átépítéssel, akkor bevonatják a forgalmiját. Ennél konkrétabb utalást nem kapott a szankciókra, mondta el a vice.com-nak és hozzátette, hogy szerinte az egyik nézője nyomhatta fel. Azt is csak találgatja, hogy a hivatal azért rághatott be, mert a teherautó motorja nem felel meg a környezetvédelmi előírásoknak, amik a Tesla forgalomba helyezésekor érvényben voltak.