Így csinál balesetet a gátlástalan jaguaros büntetőfékező

2022.10.06. 14:28

Annyira eldurrant egy Jaguar sofőrjének agya, hogy az sem zavarta, hogy balesetet okoz a büntetőfékezéssel. Az eset még 2020 augusztusában történt, az ügyészség most emelt vádat a 36 éves férfivel szemben.

A vádirat szerint az jaguaros érvényes jogosítvány nélkül autózott a XI. kerületi Egér úton, kb. 85 km/h-val haladt a belső sávban a megengedett 70 helyett. A külső sávból egy másik autó szabályosan indexelve behúzódott elé, majd rövidesen visszatért a külsőbe. Emiatt pár másodpercre lassítania kellett a vádlottnak, de erősebb fékezésre nem kényszerült.

Mégis eldurrant az agya, ingerült lett, és ahelyett, hogy zavartalanul továbbhaladt volna – ha már úgyis sietett, ugye –, előbb mutogatott, majd gyorsított, bevágott a sértett elé, és beleállt a fékbe. A sértett a szándékosan okozott közvetlen veszélyhelyzetben intenzíven fékezett, és próbálta kikerülni a Jaguart, ám így nekiütközött a belső sávban érkező, szintén vétlen autósnak.

A büntetőfékező jaguaros feltartott hüvelykujjal nyugtázta a történteket, majd elhajtott. Mintegy 1,5 millió forintos kár keletkezett a két ütköző autóban. Az ügyészség közúti veszélyeztetés és kétrendbeli rongálás miatt felfüggesztett szabadságvesztést és járművezetéstől való eltiltást indítványozott.

Forrás: ugyeszseg.hu