Autóval üldözte a gyalogost az őrült suzukis

2022.10.08. 09:06

Egyikük lakásán keveredett szóváltásba két férfi még 2020 őszén, a vita miatt a sértett futva távozott, azonban ismerőse üldözőbe vette. De nem gyalog, hanem beült az autójába, és a Suzuki Swifttel indult utána egy mellékúton. A menekülő fél egy ház kerítésén beugorva próbált meglógni, de a vádlott a kaput bedöntve a telekre is behajtott.

Ha az utóbbi években hóból nem is volt túl sok, hidegben, nedves úton gyakran kell közlekedni. Ezért nem mindegy, milyen téli gumit választunk, nyárival nekimenni a télnek pedig felelőtlenség. A német autóklub idei tesztje ismét két méretben kereste a legjobbakat, de találtak olyat is, amit messziről kerülni kell.

Az elektromos autók iránt egyre többen érdeklődnek, ezzel párhuzamosan pedig megjelennek a mókás tévhitek is. Egy angol, 2000 fős felmérés során a Google-lista szerint legismertebb mítoszokról kérdezték meg a jelentkezőket, hogy szerintük mi igaz és mi nem. Az eredmény meglepő.

A gyűjtők kedvelik az erős történeteket, a BMW 507 pedig a háború utáni amerikai aranyélet egy olyan ritka és szép kelléke, hogy egy-egy különleges példányáért sokan hajlandók felárat fizetni. Ezért is érhette el a végső licit a $2,315 millió dollárt - cikkünk megírásának pillanatában kb. 981 millió forintot - ennek a 1957-es, korai második szériás autónak az árverésén, amit a Bonhams tartott Rhode Islanden.

A régi BKV-s emlékek kedvelői bizonyára ismerik már a cég árverési oldalát, nemrég a 3-as metró állomásainak felújítása kapcsán kerültek ki régi padok, táblák, kukák párezer forintért, most viszont itt egy komolyabb tétel: egy 104 EV metrókocsi.

Mindenki ismeri a mondást, hogy akár egy percen is múlhat egy emberélet. Különösen igaz ez akkor, amikor a mentők, tűzoltók, vagy rendőrök sietnek a bajba jutottak segítségére. És noha elméletben mindenki tudja, hogy a villogó-szirénázó autónak minden körülmények között elsőbbséget kell adni, az életben ez teljesen máshogy működik.

Legalább harmincéves, mégis vadonatúj Volvók várják a jobb sorsot egy elhagyatott belgiumi autókereskedésben. Paul Drury Facebook-posztját az Autoevolution szúrta ki erről. A szalon egykor Malmedy városában működött, egy Charles Faymonville nevű úr üzemeltette, azonban úgy tudni, a bank záratta be. Mellette egy benzinkút is működött, az szintén bezárt, igaz, a shop még most is nyitva tart.

A Lancia Delta Integralét ritkán szokás nehéznek és lassúnak gondolni, de Eugenio Amos, az Automobili Amos alapítója mégsem állhatta a Delta eredeti képességeit: épített belőle egy saját, romantikus elképzelései szerinti limitált szériát. Floridában épp 277 millió forintnyi dollárért árulnak egyet a húszból.