A Hot Wheels Legends brit győztese egy vad '63-as Ford Anglia

2022.10.11. 13:31

Ezzel a győzelemmel a 'The Misfit'-nek, vagyis a kívülállónak keresztelt egyedi Ford Anglia közelebb került ahhoz, hogy ténylegesen 1:64-es Hot Wheels autó lehessen belőle.

A Mattel két győztest hirdet majd a nemzetközi megmérettetés végén, a tavalyi kedvenc, a Volvo Gasser, amit 'Ain’t no Saint' néven ismernek pedig karácsonyra már a boltokban is lesz.

Az idei brit forduló bajnokát egy porrá rohadt 1963-as Ford Anglia darabjaiból építette Michael Charalambous ingatlankereskedő. Ő ráadásul egy Ferrari 308GTB megvásárlásáról ábrándozik már évek óta, csak ahhoz még pénzt kell gyűjtenie, így hát addig marad a hot rod. Ferrari, vagy sem, Charalambous talán a vártnál jobban is rácsúszott a Ford farigcsálására, hiszen rég átvette a teljes építést az eredeti terveket készítő Rob Rashbrooktól.

Az egykori Fordot most épp egy BMW E30 kompresszorral megtolt négyhengerese hajtja, az alváz pedig a donor Ford Anglia és egy Hillman Imp házasságából született. Egyedileg módosított BBS felniközép egy Ferrari versenyautóról, nedves úton kalandokat ígérő diagonál gumiabroncsok, valamint a matt zöld katonai festés garantálják az ámuló tekinteteket, bármerre is járjon Mr. Charalambous.

A beltérben talán a szintén abból a BBS szettből gyártott kormánykerék a legfeltűnőbb, ám a bőrözés, a Marshall audio hangrendszer, a pohártartó, valamint Neil Melliard kézzel festett műszerei is megérnek egy misét.

Michael Charalambous Fordját Helen Stanley televíziós autóépítő, Ian Callum formatervező, valamint Jonny Smith és Alex Kersten youtuberek ítélték a legjobbnak. Az elődöntő November 10-én következik, a két végső győztest pedig két nappal később ismerhetjük meg.

Mindkét esemény előben követhető lesz a Youtube-on.

AF 5646

A Hot Wheels Legends Tour brit fordulójában olyan autókat nyomott le a 'The Misfit', mint a 'The Mexorcist' névre hallgató, 600 lóerős Cosworth YB motoros Ford Escort Mk2, egy csővázra épített, Group 5-stílusú BMW E21, a 'This and That' Mini párja, vagy éppen egy tuningolt Honda-e. Említést érdemel még 'Boris', a turbósított K11 Nissan Micra, egy 911 Targa Volkswagen motorral, és persze a Nagy-Britanniában kötelezőnek mondható Citroën Saxo, mely felfelé nyíló ajtókkal, 20-colos kerekeken gördülve és nagy hanggal támad.