Elhagyatott, de csodás állapotú amerikai klasszikusok kerültek elő a régi tűzoltóság épületéből

2022.10.11. 06:05

Csupán pár napja írtunk azokról az elhagyatott Volvókról, amelyek túl a harmincon is szinte új autóként várnak sorsukra egy rég bezárt kereskedésben. Most Amerikában került elő egy lélegzetelállító gyűjtemény: mintegy hetven autóra bukkantak egy régi tűzoltóság épületében, ráadásul ezek a kocsik meglepően jó állapotban vannak, annak ellenére is, hogy kábé negyven évet állhattak ott.

A pontos körülmények persze nem ismertek, de a megtaláláskor az egyébként tényleg klassz karban lévő autókat vékony porréteg borította, viszont semmi rendelleneset – rozsdát vagy sérülést – nem vettek észre rajtuk. Nyilván ennyi állás után nem lesz elég a külső-belső takarítás, alaposan át kell nézni és le kell szervizelni a kocsikat, de igazán értékes veteránokhoz juthat hozzá, aki akár a teljes kollekciót, akár egy-egy darabját megveszi.

Van ugyanis közte több Chevrolet Bel Air, néhány – mit néhány, tizenhárom – Ford Thunderbird, utóbbiak egy kivételével a legvágyottabb, 1955 és 1957 között gyártott első szériából valók. De akad még ott hat Oldsmobile 88, öt Lincoln Continental, és Corvette-ből C2-es, valamint a C4-esből egy negyvenedik évfordulós példány. A gyűjtemény tehát legalább öt évtizedet lefed.

E hét pénteken és szombaton akárki meg is veheti az autókat, mivel a Mecum aukciósház október 14-15-én tartja a Chattanooga 2022 árverést, annak képezik majd részét ezek a gépek is.

 Forrás: Mecum Auctions