Elektromos sportautót mutatott az Apollo

2022.10.12. 15:30

Az Apollo egy egykor német tulajdonú autógyártó, ami a Gumpert Apollo nevű típusáról lehet ismerős sokaknak. A gyártó a nevét Gumpert Sportwagenmanufakturként kezdte, egy ideje viszont már kínai tulajdonban van és a neve is Apollo Automobillá változott. Már az első modelljükkel is azt a célt tűzték ki, hogy a lehető leggyorsabb utcai szupersportautót készítsék el, aminél a teljesítmény az elsődleges, ennek a külsőt is alárendelték.

A sportautóknál eddig egyértelműen a benzinmotorban hittek, most azonban úgy tűnik, hogy hallgatva a modern idők szavára itt is kacsintgatnak az elektromos hajtás felé. Ezt megerősítendő, most egy olyan prototípust mutattak, amiben elektromos hajtásláncot teszteltek.

A G2J külseje is váratlanul sikkes és visszafogott, de aligha végleges. A prototípust már két éve fejlesztik és az elektromos hajtásláncon túl az ilyen jellegű sportautóhoz felhasználható anyagokat is tesztelik benne. Azt elárulták, hogy különböző kompozitokkal kísérleteznek, azt viszont nem, hogy ezeket az autó melyik részeinél használják.

Az Apollo Future Mobility Group elnöke, Eric Ho elmondta, hogy a G2J egy fontos eszköz azon az úton, ami a cég céljai felé vezet. Elmondta, hogy a távlati terv az, hogy átültessék az Apollo szupersportautóinak minden jó tulajdonságát egy elektromos típusba, ezzel pedig a világ egyik legjobb, árammal hajtott szupersportautóját készítsék el.

Forrás: Apollo