13,6 millió forintos áron nyit a Toyota Corolla Cross

2022.10.14. 12:44

A Toyota Corolla még mindig a világ legnépszerűbb autója az összesített eladások listáján, a SUV-szegmens divatosságát pedig nyilván senkinek nem kell bemutatni, a két dolog kereszteződéséből jött létre a Corolla Cross, amit Thaiföldön már 2020-ban bemutattak, a magyar piacon viszont csak most ősszel fog megjelenni.

A Nissan Qashqai és a Volkswagen Tiguan osztályába  érkező Corolla Cross nagyobb egy CH-R-nél, de kisebb egy RAV4-nél, a TNGA platformra épülő autót pedig az 5. generációs hibridrendszerrel szerelik. Az alap 1,8-as motorhoz 140 lóerős rendszerteljesítmény tartozik, az e-CVT váltón keresztül az első kerekeit hajtja, de a magyar árlistán egyelőre csak a 2 literes jelent meg, ami 197 lóerőt tud és összkerékhajtással is rendelhető lesz, amit egy 41 lóerős, 84 Nm-es nyomatékú hátsó villanymotor segítségével old meg.

A legtöbb újautó-vásárlót viszont már nem az elöl MacPherson, hátul pedig kettős keresztlengőkaros futómű, hanem inkább a kijelzők és a szoftverfrissítések érdeklik. Az új Toyota-rendszer teljesen digitális 12,3 hüvelykes műszeregységet és 10,5 hüvelykes középső érintőképernyőt kínál és távoli, vezeték nélküli OTA frissítéseket is ígér, az Apple CarPlay vezeték nélkül, az Android Auto vezetékkel fog működni benne, a felhő alapú gyári navigáció pedig valós idejű forgalmi információkat ad majd és jön egy Smart Connect+ szolgáltatás is, ami még erősebb hardvert, időjárási riasztásokat és egyéb internetes extra funkciókat kínál.

A MyT alkalmazásban vezetési adatainkat, az autó pillanatnyi állapotát kérdezhetjük le, illetve mobilunk segítségével meg is lehet keresni az autót, ha épp elfelejtetted, hova parkoltad le. Természetesen a szokásos adaptív tempomat, sávtartó és vészfék-rendszer szintén benne lesz a Corolla Crossban, a passzív biztonsági extrákkal, nyolc légzsákkal egy nagyon jó töréstesztet is csinált az autó az NCAP-nél, igaz, az is 2020-ban volt már.

A Toyota árlistája egyelőre a 2 literes, tehát nagyobb motorral szerelt változatokat taglalja, a nagyobb motorral az alapszintű Corolla Cross Comfort az 13,6 millió forintról indul, az összkerékhajtásnak 800 ezer forint körüli felára van, a legmagasabb felszereltségű autó pedig 16,8 millióért rendelhető.