1,3 millió forint egy darab hátsó lámpáért? Ennyibe kerül a Hummerhez

2022.10.15. 06:30

Akinek van pénze majomra, legyen banánra is, szól az ősi mondás, a GMC Hummer EV pedig eleve egy elég drága majom, hiszen a hivatalos listaára is 48 millió forint körül alakul, ám ennyiért igazából biztos nem lehet megvenni a következő pár évben, kereskedői felárral együtt pedig akár 160 millióba is kerülhet a gép Amerikában.

Ennek tudatában is meglepő, hogy mennyibe kerül az elektromos Hummer hátsó lámpája. A The Drive szerezte meg a 3045 dolláros, azaz 1,3 millió forintos alkatrészárat, a General Motors pedig megerősítette az információt. Ebben a tételben nincs benne az amerikai helyi adó, illetve a munkadíj sem, az ár pedig természetesen egy darab lámpára vonatkozik, tehát csak a hátsó lámpákra közel 3 milliót lehet költeni egy baleset vagy garanciaidőn túli hiba esetén.

A The Drive természetesen leírja, amit némi logikával persze ki is lehet találni: a Hummer EV lámpája nem egy egyszerű búra és egy foglalat, beépített mikroprocesszor vezéri funkcióit. Persze a vásárlókat ez nem riasztja el, évekre előre le van kötve a Hummer EV gyártása.