Döbbenetes időt futott a Nürburgringen az új Porsche 911 GT3 RS

2022.10.15. 10:56

Sportautókhoz szokott embereknek is döbbenetes az új Porsche 911 GT3 RS dinamikája, de erről Anti már korábban, egy elég alapos bemutató keretein belül nyilatkozott, a mázlista Silverstone legendás versenypályáján kergethette meg a hatalmas szárnyat és a hozzá kapcsolódó autót. Az ő köridejével valószínűleg nem büszkélkedünk, de most érkezett egy egészen brutális adat a Nürbürgringről, ahol egy profi pilóta kergette végig a technikát.

Jörg Bermeister körrekordot nem döntött, viszont ment vele egy 6:49:328-at, ami az autó teljesítménykategóriájában egészen meglepő érték, a közvetlen elődjét 7 másodperccel verte meg, de a körülbelül 200 lóerővel erősebb GT2 RS-től is csak két másodperccel marad el. A GT3 RS szívómotorja 515 lóerő, viszont aerodinamikában jobb, mint az a GT2 RS, ami 700 lóerővel sem futott sokkal jobb kört.

Érdemes végignézni a felvételt, a sofőr tényleg nem spórolta el a kört, és kihasználta a pálya teljes szélességét, az eredményről pedig csak annyit, hogy még a Radical SR8-at is megfogta a friss Porsche.

Címlapkép forrása: Top Gear