Macskamúmiát talált a veterángyűjtő a Trabantban

2022.10.21. 10:21

Évtizedek óta feküdt a kocsi hátsó ülésén az egykori házi kedvenc, pontosabban a múmiája. A Trabant 601-et most vette meg az egyik legnagyobb németországi veterános, ő  fedezte fel a kocsiban szerencsétlen állat földi maradványait. A meglepő képeket a kocsiról és a múmiáról ITT lehet megnézni.

A kép illusztráció
A kép illusztráció

Nem túlzás azt mondani, hogy az ilmenaui Oliver Rietz a németországi Türingia tartomány legnagyobb klasszikusautó-rajongója. Főként az egykori keletnémet kétüteműek nyűgözik le, gyűjteményében 74 darab szerepel a korszak autóiból: Trabantok, Wartburgok, mentőautók, tűzoltók és katonai járművek is vannak köztük. Egyik sem okozott azonban neki akkora meglepetést, mint legfrissebb szerzeménye, egy piros Trabant 601. A kocsi hátsó ülésén ugyanis egy macska tökéletes állapotban megmaradt múmiáját találta meg.

Az 50 éves kocsira az ebayen licitált, majd miután megnyerte, elindulhatott érte az Alsó-Bajorországi Deggendorfba, ahol egy pajtában várta sorsának jobbra fordulását a porlepte autó.

- Rendkívül olcsón, 150 euróért tudtam megvenni a kocsit, amiért szép állapotában egy rajongó akár 9 ezer eurót is megad - mondta Rietz, aki egyébként autószerelőként dolgozik. - Azonnal felraktam a trélerre, majd hazavittem és letettem az öreg Wartburgom mellé, aztán nekiálltam megtisztítani. Ekkor vettem észre, hogy fekszik valami a hátsó ülésen. Rietz utánajárt a kocsi történetének: kiderült, hogy a berlini fal leomlása után egy gabonaszállító teherautóval hozták a településre, ahol már csak a földeken jártak vele, néha pedig a helyi fiatalok használták játéknak. Aztán beállították egy pajtába és szép lassan mindenki megfeledkezett róla. Azt ma már senki nem tudja megmondani, hogyan kerülhetett az autóba a macska, de az biztos, hogy több évtizede feküdt már ott holtan. A Bild megkérdezett egy törvényszéki orvosszakértőt, aki azt mondta, hogy alapvetően az állati tetemek gyorsan bomlásnak indulnak, ám ha száraz környezetbe kerülnek - például egy pajtába - akkor a holttest kiszárad és konzerválódik.