Eladó a Taxi 2. Peugeot 605-je, úgyhogy ninja!

2022.10.24. 14:21

Ninja! Japó. Ninja! Megtenné, hogy nem játszana az autóval, amíg beszélek?

Huszonkét év telt el Luc Besson Taxi-szériájának második része óta, melyben Franciaország büszkeségei, a Peugeot 406 és 605 a japán maffia, a jakuzák Mitsubishi Evo VI-jai ellen küzdöttek. Ahhoz képest, hogy elvileg japán importok, a filmben használt fekete Evók balkormányosak voltak, ám ez részletkérdés.

Mindenki kedvence, a fehér Peugeot 406-os marseille-i taxi mellett a második Taxi-film sztárja a matt fekete 605, melynek képességeit a nagyszerű Gibert főfelügyelő ecsetelte. Ez az autó pedig most végre eladósorba került, úgyhogy eljött a mi időnk, hogy azt ordibáljuk egy fekete Peugeotnak: Ninja!

A 700 MPS 75 rendszámú, a protokollvendégek védelmére épített szedán elvileg  a fantom-bevonatnak, valamint többrétegű titán karosszériájának hála bármilyen kaliber ellen véd. Nyolc rendkívül érzékenyre hangolt légzsák belül is garantálja a biztonságot, míg a 12-szelepes motort duplaturbós, kompresszoros egységként álmodták meg, 320 km/h végsebességet és 900 km hatótávolságot ígérve. Ezen felül a Kobra távvezérelhető, elöl-hátul rakétadetektorokkal operál, a már említett "ninja" vezényszóra indul, a Giberthez illően kissé offenzív japóra leáll. Természetesen állandó összeköttetésben áll az ATLAS műholddal is.

És akkor jöjjön a valóság. Az ezen a linken elérhető aukció szerint ez az ép tetejű nagy Peugeot 1998-as, tehát már a modellfrissítés utáni 605. A háromliteres V6-tal az orrában, 70,000 kilométerrel várja új gazdáját, teljesen abban a formában, ahogy a filmvásznon is láttuk.

Most látszólag egyenesen a Peugeot raktárából eladó, kissé rozsdás padlóval és évek óta nem indított motorral, 7500-10500 eurós becsült áron, forgalmi nélkül. Ha olcsón cserél gazdát, egy igazi filmes ritkaság bő hárommillió forintért. A 605 a V6-tal pedig maga a francia prémium életérzés, a  Citroën XM platformján, a Pininfarina formáival.

Kobra, ninja, fantom, és tengernyi gall őrület, amibe jó beleülni.