Hallgattassék meg a nép akarata: a Volkswagen visszatér a rendes gombokhoz

2022.10.25. 15:56

Legalábbis a kormánykeréken, mert a vásárlók utálják a kapacitív gombokat, ők pedig figyelnek a nép dühös hangjára. Thomas Schäfer, a VW vezérigazgatója már a jövőbe tekint.

DB2022AU00522 large

Jalopnik szúrta ki, hogy Thomas Schäfer, a Volkswagen feje a LinkdInen három pontban összegezte a vállat következő lépéseit. Szerinte először is felgyorsítják a márka elektrifikációját, ami annyit tesz, hogy 2026-ra tíz modellel lefedik az összes nekik fontos szegmenst.

Emellett leegyszerűsítik a kezelhetőséget, ami konkrétan a nyomógombok visszatérését jelenti a kormánykeréken. Hiába van ugyanis kapacitív irányítás a Golftól az Arteonon és a Tiguanon át az elektromos ID.4, ID.5 és ID.Buzz kabinjában is, a vásárlói visszajelzés alapján ez legalább annyira nem népszerű, mint amennyire korábban a Honda esetében sem volt. Az új Civic is ezért váltott fizikális gombokra és tekerőkre.

Végül, de nem utolsó sorban Németországban, Franciaországban és Olaszországban a teljes vásárlási folyamat digitalizálttá vált, bár a márkaképviseletekről azért nem mond még le a Volkswagen. Hamarosan más piacokat is bevonnak majd.

DB2022AU00578 large

Én már most örülök a váltásnak. Biztonságosabb, megbízhatóbb, olcsóbb, gyorsabb. Egyszerűen vannak dolgok, amiket nem kell újra feltalálni.