Grandland GSe: sportfelszereltséget kapott a legnagyobb Opel

2022.10.28. 06:03

Alig egy hónapja számoltunk be az eddigi legsportosabb Opel Astráról, a GSe-ről. Ugyanezt a kezelést kapta most meg a németek legnagyobbja, a Grandland SUV. A nagyobb teljesítmény elmarad, a csomag exkluzív kiegészítőket és sportos hangolást tartalmaz. 

A hajtáslánc gyakorlatilag ugyanaz az 1,6 literes benzinmotorból és két villanymotorból álló plug-in, ami a normál Grandland PHEV-ben is megtalálható. Összteljesítménye 300 lóerő, nyomatéka 520 Nm, az autó gyorsulása így 6,1 másodperc, míg a kombinált fogyasztásra 1,3 litert ír az Opel.

A különlegességet a kiegészítők és a vezetési élmény jelentik. Külsőségekben először az új, 19 colos felnik tűnhetnek fel, amelyek dizájnját a Manta GSe koncepció ihlette, szintén a sportosságot hangsúlyozza a hátsó, diffúzoros hatású lökhárító. A motorháztető fekete fényezése opcionális, ami így rímel is a többi fekete kiegészítőre: az emblémákra, a lökhárítóbetétekre, a felnikre és a Visor hűtőrács-panelre. 

A GSe legnagyobb dobása a vezetési élmény: a felfüggesztés felépítése természetesen változatlan, elöl McPherson, hátul multilink, ám a lengécsillapítókat Koni FSD-kre (frekvenciafüggő csillapítású) cserélték, ami különböző karakterisztikát rendel a különböző vezetési módokhoz.

A kormányzást szintén áthangolták, hogy az autó pontosabban reagáljon az inputokra, de hogy az óriási G-k se dobálják az utasokat, sportülések is járnak a csomaghoz. Pontos árat egyelőre nem tudni, de mindenképpen az egyik legdrágábbnak ígérkezik az Opel jelenlegi kínálatában.