Porsche 911 GT3 egy Impreza STI motorjával? Nem álmodsz, ez tényleg létezik!

2022.11.03. 06:01

Az amerikai SEMA Show teret ad a legvadabb ötletek megvalósításának is, a DevSpeed Motorsports és az Eneos közös projektjeként pedig megszületett ez a Subaru motorral szerelt Porsche 911 GT3 is.

Az évjáratok nagyjából stimmelnek: az autó alapját egy 2007-es Porsche 911 GT3 adja, a motor pedig egy 2008-as Subaru Imprezából érkező EJ25-ös boxer négyhengeres, ami új BorgWarner turbót, komolyabb injektorokat, nagy teljesítményű intercoolert és egyedi kipufogórendszert kapott, így diszkrét 550 lóerőt présel ki magától.

A GT3R-replika szárnyak egy angol VAD Design nevű cégtől érkeznek, a forma pedig viszonylag adja magát, bronz/arany színű felnik- bár ez itt egy 19 colos Rotiform, nem a szokásos Subaru-felni – és a szokásos kék árnyalat a sárga csíkokkal és csillagokkal. A gumik Toyo R888R-ek, a felfüggesztés pedig egy állítható BC Racing.

A pályaautós létet a lecsupaszított utastérből, a karbon kagylóülésekből és a CNC-hajlított bukóketrecből lehet felismerni. Ha két ikonikus autót szeretnél, de csak egy szabad hely van a garázsodban, ez a megoldás. Lapozzátok végig a képeket a galériában is, a karbon tető, a műszerfal, a kormány és a többi apró részlet is önmagáért beszél!