Manhart az 560 lóerős MH2-vel szeretné az új BMW M2-t szebbé varázsolni

2022.11.05. 12:19

Szinte még le sem hullott a lepel a legújabb G87-es BMW M2-ről, a Manhart cég máris munkához látott, hogy a német autógyár talán utolsó, kizárólag belsőégésű motorral ellátott M-es autóját átalakítsa. A gyári kocka LEGO első dizájn sokaknak nem jött át, ezért is lehet indokolt az átalakítás és ha már hozzányúltak az autóhoz, a teljesítményét sem hagyták a gyári értékéken. 

Az M2 3,0 literes ikerturbós, sorhatos motorja már alapból is lenyűgöző 460 lóerőre képes – ez 90 lóerővel több, mint az előző generációs sima M2 volt és 50 lóerővel több, mint amit a Competition változat tudott. A Manhart MH2 560 a nevéből is következően 560 lóerő és 650 Nm nyomaték leadására lesz képes.

Manhart elmondása szerint, az arany Manhart matricakészlet minden figyelmet elterel a sokat vitatott részletekről. A változtatások között szerepel egy új, rozsdamentes acél kipufogórendszer, állítható szelepekkel. Ezen felül az fekete-arany színsémához illeszkedve az MH2-t egy matt fekete Manhart Concave One kerékkészletre ültették, amit szintén a jellegzetes arany csíkokkal láttak el.

Rengeteg külső karbon elemet kapott, beleértve a karbon hátsó és tető légterelőket, illetve a hátsó diffúzort (a kipufogók között lámpával, versenyautó stílusban). Hogy mennyire sikerült a külső változtatásokkal elvenni az új dizájn élét, arról egyelőre nem vagyok teljesen meggyőzve, azt viszont biztos, hogy látványos lett a módosított külső.

Forrás: carthrottle.com