Dupla büntetőfékezés egy ablakmosás miatt – és más tahóságok

2022.11.08. 07:15

Megérkezett a Civil Pofátlan(tan)ítás legfrissebb epizódja, és nem kevésbé cudar kihágásokkal töltötték meg a szerkesztők, mint az eddigieket. A rendőrség és a Budapesti Autósok közös sorozatának legújabb részének egyik legérthetetlenebb manővere az ablakmosás miatt előadott dupla büntetőfékezés, amit a videóban 25 másodperctől láthatunk.

pofatlan1108

Vannak persze más erős versenyzők is, rögtön az elején például a BMW-st egyáltalán nem zavarják az útburkolati jelek és a táblák – oké, olyan még előfordul bárkivel, hogy rossz helyre sorol be, és inkább kissé szabálytalanul az utolsó pillanatban módosít ahelyett, hogy nagyot kerülne, de ő utána is úgy tesz, mintha a záróvonal nem is létezne.

Vagy ott van még két olyan előzés is, amelyeknél csak a többi közlekedőnek, meg a szerencsének köszönhető, hogy nem lett tragédia. Az egyik esetben ráadásul a Dusterrel teljesen tilosban jár főhősünk, mégis durvább talán az astrás jelenet, ahol egyértelműen látni kellett, hogy érkeznek szemből.

Szeretnénk azt hinni, hogy az ehhez hasonló videóknak van valamennyi elrettentő hatásuk, viszont hónapról hónapra azt látni, hogy mégis összejön egy újabb adag kirívó pofátlanság – és ez is csak egy szelete annak, ami valóban történik az utakon. Pedig kis toleranciával és több odafigyeléssel nagyon sok baleset elkerülhető lenne.

Forrás: Baleset-megelőzés, Budapesti Autósok