20-szal hasító irodai székkel sokkol a VW

2022.11.12. 12:52

Teljesen elmeroggyant újdonsággal rukkolt elő a Volkswagen: készítettek egy high-tech irodai széket. A VW norvégiai haszongépjárműves részlegének kreálmánya egy vicces tanulmánynak tűnik és nem csak digitálisan, hanem a valóságban is létezik. A célja nem tisztázott, de ha már nekiláttak, akkor mindent belepakoltak, amit fizikailag lehetséges.

Az szinte természetes, hogy képes önerőből mozogni, de az például már kevésbé, hogy van rajta 360 fokos kamerarendszer. Sok évvel ezelőtt előfordulhatott volna, hogy TDI-vel szerelik, de a modern idők szavára hallgatva áram hajtja a The chairnek, vagy A széknek nevezett alkotást.

Vannak rajta fényszórók, aranyos, 4 colos alufelnik, sőt, még szenzorok is, hogy a használója véletlenül se borítson fel egy íróasztalt száguldozás közben. Ezeken kívül még akad benne hifi, ülésfűtés és még vonóhorog is. De a dudát se felejtették ki, hogy bárkit könyörtelenül le lehessen tülkölni, ha szüttyög a kávéfőzéssel.

Teljesen indokolatlan, de akár 20 km/h-val is képes haladni, ami elég meredek tempónak tűnik egy irodán belül. Sőt, akár 12 kilométeres hatótávra is képes, tehát nem kell aggódni amiatt se, hogy egy ilyen szék birtokában sokat kelljen fáradni a gyaloglással. Kicsit olyan a koncepció, mint a Wall-E-ban szereplő űrhajón lévő, az emberek életének részévé vált mozgó fotelek, amikből soha nem kell felkelni.

Forrás: Volkswagen