Egy kisebb elektromos Volvo SUV is érkezik

2022.11.12. 06:40

Úgy tűnik, hogy a napokban bemutatott Volvo EX90 kap egy kisebb tesót a közeljövőben. Az új modell neve EX30 vagy EX40 lehet. Az is kiderült, hogy az újdonság nem csak simán kisebb lesz, mint a Volvo hétszemélyes új zászlóshajója, hanem a paletta másik végére érkezik: belépő elektromos modellnek szánják.

Forrás: Volvo
Forrás: Volvo

Még egy mozgóképen is látható a kis SUV, ugyanis az EX90 bemutatóján pár képkocka erejéig bevágták egy videóba. A rövid videórészleten ugyan nem látszik sok minden, de két dolog azért kiderül. A videóból jól látszik, hogy az újdonság tényleg látványosan kisebb, mint az EX90, illetve az is kiderül, hogy feltűnően hasonló a két típus vonalvezetése.

A videón 1:04:51-től tekinthető meg az említett részlet:

Egyelőre nem sok egyebet lehet tudni a várható újdonságról, de egyes források szerint ugyanazt az elektromos platformot használja majd, amit a Smart #1. A Smart 66 kWh-s akkumulátorcsomaggal rendelkezik, amivel körülbelül 440 kilométeres hatótávra képes, így ha tényleg osztoznak az alapokon, akkor a kis Volvótól is hasonló kvalitásokat várhatunk.

Forrás: Volvo
Forrás: Volvo

A valószínűleg Kínában készülő típus leleplezését és hivatalos bemutatóját 2023-ra tervezik, a kereskedésekbe viszont csak 2024-re várható a belépő elektromos Volvo érkezése.

Forrás: Volvo