Elfogták a lövöldözve menekülő transitost a rendőrök

2022.11.14. 14:34

Elfogták a rendőrök azokat az embercsempészeket, akik ma reggel menekülés közben lőttek az egyenruhásokra az M5-ös autópályán. A Ford Transitot reggel fél nyolc előtt pár perccel akarták ellenőrizni Inárcs térségében, azonban a felszólítást és a megkülönböztető jelzést is figyelmen kívül hagyva a sofőr továbbhajtott.

A furgonból több lövést is leadtak a rendőrökre, akik ennek ellenére folytatták a követést. A Transit végül Budapest határában kényszerült megállásra. A sofőr és a mellette ülő férfi bemenekült az erdőbe, közben további lövéseket adtak le a rendőrök irányába. Az egyik egyenruhás figyelmeztető lövést követően viszonozta a tüzet.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság lezárta a területet, a helyszínre újabb egységeket, kutyás rendőröket, nyomozókat és helyszínelőket irányítottak. A feltételezett elkövetőket a TEK műveleti egysége fogta el a XIX. kerületben. A két férfi önmagát iraki állampolgárnak vallotta, a kisteherautóban további 21-en utaztak, ők mindannyian szírnek mondták magukat. Elszámoltatásuk megkezdődött.

Szerencsére az üldözés és a lövöldözés során senki nem sérült meg. Az ügyben embercsempészés, valamint hivatalos személy elleni erőszak miatt indult eljárás.

Forrás: police.hu