Csúnyán lezúztak egy sokszázmilliós McLaren Sennát

2022.11.16. 14:14

A McLaren Senna első példányait 2018-ban gyártották és összesen 500 darab készült belőle, tehát nem kimondottan népautóról van szó. Most van rá esély, hogy ez a szám eggyel kevesebb legyen, ugyanis csúnyán összetörtek egyet.

A The Hamilton Collection Youtube-csatornájára került fel egy videó, amiben az látható, ahogy több, rettentő drága szupersportautóval elindulnak egy háztól, a következő pillanatban pedig már arról beszélnek, hogy a Senna összetört. A beszámolók szerint balesetet egy oldalról érkező, figyelmetlen autós okozhatta.

A Sennán a vezetőoldali ajtó és az első kerék környéke sérült meg. Az első futóműben nem sok ép elem maradhatott, ugyanis a bal első kerék nem áll egészségesen. Az ajtó eldeformálódott és betörtek az ablakai. Ezeken felül is biztos keletkezett több, kisebb sérülés, amiknek a javítása egy ilyen drága autónál biztosan nem olcsó. Az viszont szerencsés körülmény, hogy a balesetben senki nem sérült meg.

Bár durvának tűnik a kár, azért első ránézésre nem érződik javíthatatlannak – a nem olyan rég összetört Pagani sokkal rosszabbul járt –, ugyanakkor érdemes azt is számításba venni, hogy a Senna utascellája karbonból készült, így ha az megsérült, elképzelhető, hogy már nem lehet megjavítani.

Erről a McLaren Sennáról egyébként azt írta a tulajdonosa, hogy egymillió dollárt ér, tehát egy bő 400 millió forintos sportautóról van szó. Nem lennénk a vétkes sofőr biztosítójának a helyében.

Forrás: The Hamilton Collection