Így lövöldöztek a rendőrökre az M5-ösön – videón az üldözés

2022.11.17. 12:16

Ahogy azt hétfőn mi is megírtuk, egy fehér Ford Transitot vettek üldözőbe a rendőrök az M5-ös autópályán. A furgonból tüzet is nyitottak az egyenruhásokra, majd amikor az összetorlódott forgalom miatt meg kellett állni, a sofőr és a mellette ülő férfi az erdőbe menekült. Nem sokkal később a XIX. kerületben fogták el őket a TEK-esek.

M02A0963

A Budapesti Rendőr-főkapitányság most közzétette a furgont követő egyik rendőrautó fedélzeti kamerájának felvételét, sőt a hangot sem keverték le, így a rádióforgalmazást is hallhatjuk, de a lövések is beszűrődnek. Az autópályán egyébként közben végig elég sűrű volt a forgalom, így nemcsak a rendőröket, hanem a többi közlekedőt is veszélyeztették a fegyveresek.

Az ügyben egyébként a legfrissebb információk szerint hat külföldi férfit tartanak őrizetben felfegyverkezve elkövetett embercsempészés gyanúja miatt. A furgonnak volt egy „előfutó” autója is, azt szintén lekapcsolták az egyenruhások, ők szintén ellenálltak az intézkedésnek. Tőlük származhatott az az üzenet is, miszerint a Transit sebességváltója mellett a csempészek találnak egy pisztolyt, és ha kell, lőjék vele a rendőröket.

Forrás: police.hu