Ebbe a Polóba beletuszkolták az Audi S4 V8-asát

2022.11.21. 09:27

Sleepernek azokat az autókat nevezzük, amelyek külsőre nem tűnnek különösebben gyorsnak, erősnek, nincs rajtuk semmi arra utaló, hogy mennyire könnyedén lelépnek sokkal komolyabb gépeket, közben mégis potens technika lapul a lemezek alatt, és csak leeső állak maradnak utánuk, amikor a sofőr odalép. Ha ehhez a fogalomhoz keresnénk a tökéletes illusztrációt, itt van ez a Volkswagen Polo, amelyet az új-zélandi Trademe oldalán hirdetnek éppen.

Valakinek rendesen elgurulhatott a gyógyszere, amikor megálmodta, hogy a B6-os Audi S4 4,2 literes V8-asát faragja be a kisautó orrába. Végül sikerült cipőkanállal beilleszteni, arról nem szól a leírás, hogy egészen pontosan mit és hogyan kellett ehhez módosítani, de egészen biztosan volt vele meló. A nyolchengeres motorhoz a Golf VR6 váltóját párosították, és a sperrdifiről sem feledkeztek meg.

A törpe VW kapott állítható futóművet, előre pedig négydugattyús féknyergeket fúrt tárcsákkal – hátul viszont meglepő módon a szériánál maradtak.. Az alufelniket Goodyear F1 gumik feszülnek. Ami a külsőt illeti, kicsit megviseltnek tűnik a Polo, de ez is csak erősíti azt a kontrasztot, ami a sleeperek sajátja. A beltér egész normális állapotú, teljesen gyári – amúgy Új-Zélandról lévén szó, jobbkormányos a kocsi.

Európai fogalmak szerint értve 295 lóerőt mértek padon, és hegyomlásnyi nyomatékot – tehát a teljesítmény elmarad attól, amit az Audiban tudott ugyanez a V8-as (344 ló), de így is nagyon durván mozgathatja az 1080 kilós tömeget. A tulaj szerint amúgy élvezetesen lehet vele autózni. Ja, és arrafelé mindezt legálisan. Amúgy néhány száz munkaóra és pár tízezer új-zélandi dollár beleszaladt a projektbe, ehhez képest most éppen 7 ezer dolláron áll a licit, a minimálárat még nem érte el az árverés.

Forrás: trademe.co.nz