Megtekerték az elektromos G osztályt a homokban

2022.11.22. 12:29

Leghamarabb 2024-ben, 2025-ös modellként érkezhet a Mercedes EQG, ami az eredeti G osztályból készített villanyautója lesz a gyártónak. Az új autót már tesztelik többek közt a G osztály egyik alapvetőnek számító útvonalán, a Shöckl-hegyen, és ahogy az az Edmunds videóin látszik, a tankos fordulót is könnyedén tudja a homokban a négymotoros EQG.

A Mercedes EQG megmarad létravázas terepjárónak, tehát a technikát illesztik be a meglévő struktúrába, és nem fordítva, fejlesztésnél pedig nyilván olyan dolgokra is figyelnek, amire az eddigi villanyautóiknál nem feltétlenül: ennek az autónak bírnia kell a csavaró erőket, a sziklákat, köveket, és a nagy mennyiségben felcsapódó port és vizet egyaránt.

Az autó egyelőre még prototípus, viszont a beltér várhatóan nem lesz más, mint a jelenlegi G osztályoknál: a technika elvileg nem vesz el helyet az utastérből, minden előre, az eredeti motortérbe és alulra kerül majd, oda, ahol a jelenlegi változatok technikája is van. Egy 3 tonna környéki autóra lehet számítani, az EQS-ekből kiindulva 108 kWh-s, vagy nagyobb akkupakkal, és a Mercedes friss fejlesztésű, nagyobb sűrűségű celláival, ám ezek egyelőre még csak találgatások – alaphangon két évet kell még várnunk, mire pontosabb és hivatalos adataink lesznek, illetve meglátjuk a sokkoló árcímkét.