Hiánypótló: megérkeztek a Bentley sportcipői

2022.11.23. 06:05

Ha a Bentley-re gondolunk, akkor a luxus és az elegancia szavak juthatnak eszünkbe. Ezeket azonban viszonylag ritkán tudjuk elmondani sportcipőkről, így kimondottan meglepőnek tűnik, hogy pont a Bentley adta a nevét egy ilyen kollekcióhoz. Az alapok az Adidas-tól érkeznek, de nem olyan egyszerűen.

Az Adias Forum Low típusú cipőket ugyanis a The Surgeon nevű cég alakítja át kézzel, vagyis maga a kollaboráció nem a Bentley és az Adidas, hanem a Bentley és a The Surgeon között jött létre. Összesen mindössze tíz párat készítenek, mindet más stílusban. Az összefüggés elvileg az, hogy minden cipő egy-egy Bentley-t testesít meg.

Természetesen próbálják megmagyarázni, hogy melyik autóhoz miért illik egy adott cipő, de ezek leginkább üres lózungnak tűnnek. Például a bordóra azt mondják, hogy az a teljesítményre fókuszál, hiszen a Bentley Speed-szériára rezonál. Egy elegáns és gyors kupéra egy lapos talpú Adidas sportcipő. Talán egy kicsit erőltetett.

Ahogy az ilyen gyűjtői, különleges daraboknál lenni szokott, már mind a tíz párat eladták. Az árakat nem közölték, ugyanakkor valószínűleg elégedettek a cég munkájával, ugyanis nemsokára egy egyedi autó is készül majd a The Surgeon és a Bentley együttműködésének gyümölcseként.

Forrás: Bentley