TikTok-videó miatt vonták be a Formula-2-es pilóta vezetői engedélyét

2022.12.02. 15:25

Bevonták egy Formula-2-es versenyző, Amaury Cordeel vezetői engedélyét, miután kiposztolta TikTokra a közúti veretését. A konkrét videót még 2020-ban tette közzé, de a feljelentés, a rendőrségi nyomozás és végül a bírósági eljárás mostanra zárult le. A bejegyzést már hiába is keresnéd a profilján, azt ugyanis rég eltávolították.

GettyImages-1422288541
Fotó: Dan Istitene / Getty Images

A Motorsport.com információi szerint a szóban forgó felvételen Cordeel eléri a 179 kilométer/órás sebességet szülővárosa, a belgiumi Tamise utcáin, többek között olyan ponton is, ahol láthatóan fittyet hány a kihelyezett 50 kilométer/órás sebességkorlátozó táblára. A külvárosi gyors körön begyűjtött egy 3565 eurós külön díjazást, a jogosítványát pedig elvették.

Fotó: Joe Portlock / Getty Images

Amaury Cordeel nem először kerül pontosan ugyanebbe a helyzetbe. Korábban már megvádolták egy olyan TikTok videó miatt, amin eléri a háromszázas tempót, szintén közúti körülmények között, egy Audi volánja mögött. Mindezek ellenére - ha addig nem derül ki újabb turpisság - fél év múlva újra megszerezheti a papírjait.

Fotó: Alex Pantling / Getty Images

Cordeel a 19 éves ausztrál Jack Doohan csapattársa a Virtuosi Racing Formula-2-es versenycsapatnál. Az ő nevük onnan lehet ismerős, hogy 2014-ben az ő színeikben nyert Auto GP kupát Estorilban és a Nürburgringen egyaránt a magyar Kiss Pál Tamás.

A Formula-2 vezérigazgatója, Bruno Michel mindössze azt a sejtelmes kommentárt fűzte az esethez, hogy egészen biztos, ezt nem hagyhatják figyelmen kívül.