Felvarrják az ID.3 arcát

2022.12.03. 12:23

A Volkswagen első, kifejezetten a tömegeknek szánt, és eleve elektromosnak tervezett autója, az ID.3 eddig sem volt egy bántóan kellemetlen külsejű modell, de a wolfsburgi anyacég szeretné, ha a „szép” jelzővel is gyakrabban illetnék. Na, meg az igen sokat kritizált, gyenge minőségű belsőre is ráfér egy alapos frissítés. Ezek a kulcspontjai a mai napon belengetett ráncfelvarrásnak, ami várhatóan 2023 márciusában debütál majd.

DB2022AU00966 large

A Volkswagen közreadott grafikái szerint az autó elején a legnagyobb változásokat a lökhárítón láthatjuk: az ID.3 oldalsó pofazacskóira légbeömlők kerülnek, és a hűtőrács széleit is agresszíven felívelik, de a furcsa fekete betét is eltűnik a szélvédő elől. Az oldalnézet lényegében érintetlen marad, és a hátsó traktus is csak alig módosul: az újabb kiadás finoman átdizájnolt LED-lámpákat kap, ezeken túl kívül nincs túl sok látnivaló.

Nagyobbat az autó belseje változik. Először is Imelda Labbé, a Volkswagen vezetőségi tagja szerint lecserélik az ID.3 sokat kritizált, feltűnően gyenge minőségű utastéri anyagait. Terebélyesedik a középső kijelző, amelyre a legújabb ID-szoftver kerül, és némileg átalakul a műszerfal is.

Egy opcionális Travel Assist rendszer is érkezik. Ebben olyan vezetéstámogató rendszerek kapnak helyet mint az adaptív tempomat, a sávtartó asszisztens és a vészhelyzeti asszisztens, de fejlődik a parkolást segítő Park Assist Plus is. A ráncfelvarrott ID.3-at a drezdai és zwickaui üzem mellett már Wolfsburgban is gyártani fogják majd.