Grosjean vezeti a Lamborghini egyik versenyautóját Le Mans-ban

2022.12.06. 17:48

A Formula 1-es ex-versenyző, Roman Grosjean motorsportkarrierje azután sem szakadt meg, hogy 2020-ban túlélte a sorozat elmúlt éveinek legdurvább balesetét. A svájci–francia pilóta kis kihagyás után az IndyCarba igazolt, ahol azóta már négy dobogót szerzett.

630264

A Lamborghini legfrissebb bejelentése szerint viszont Grosjean ismét szériát vált, és 2023-tól már az olasz márka kötelékben, a hosszú távú autóversenyzés világában folytatja. Jövőre „csupán” a márka GT autóit vezeti majd – többek között a daytonai 24-óráson – ám az igazi nagy dobás 2024-ben következik. Ekkor debütál a Lamborghini LMDh versenyautója az endurance-vébé mezőnyében, melynek egyik pilótája maga Grosjean lesz.

„Fantasztikus, hogy a Lamborghinit képviselhetem, pláne most, hogy a hosszútávú autóversenyzés egy gyártókkal teli kategóriává válik. A lamborghinis szerződésemhez vezető tárgyalások nagyon gyorsak voltak: egy telefonhívás Giorgio Sannaval [aki Lamborghini csapatának vezetője], néhány email, és már meg is egyeztünk. A Lamborghini egy nagyon sikeres brand, remélem, jól teljesítünk majd.” – nyilatkozta a pilóta a motorsport.com-nak.

Bár Grosjean teljes 2023-as versenyprogramját csak később jelentik be, a daytonai 24-órás mellett a tervek szerint a sebringi 12-óráson és a Petit Le Mans-on is rajthoz áll majd, miközben a Lamborghini LMDh versenyautó fejlesztéséből is kiveszi a részét.