Azért állsz ma az M0-son, mert Érdnél és Maglódnál is munkálatok zajlanak

2022.12.07. 13:55

Az M0 mától megint kvázi parkolóvá vált. A Budapestet és a hozzá tartozó agglomerációt körbeölelő autóút karbantartási munkálatok miatt két fronton is nehezen járható lett. Kezdjük is egy kis lelkesítéssel (mármint azoknak, akiknek addig nincs arra dolguk): hamarosan vége lesz!

A keleti oldalon a 31-es főút lehajtójának térségében, azaz a péceli és a maglódi lehajtó között lehet extra torlódásra számítani, de az Útinform adatai szerint már azoknak elkezdődik a hirig, akik éppen csak lehajtanak az M4-ről. Ezen a szakaszon a távvezetékeket cserélik, és előreláthatólag pénteken, azaz december 9-én végeznek vele.

A nyugati oldalon pedig a környék állandó közlekedési áldozatai az M0-s autóút és a 6-os számú főút kereszteződésének rendszeres használói, azaz Érd déli része mellett a komplett Csepel-sziget fővároshoz közelebb eső része jut nehezebben egyik kilométerről a másikra. Ezen a szakaszon útburkolatot cserélnek. Egészen pontosan a Budapestről balra, Érdről pedig jobbra kanyarodó sávot zárták le egészen addig, ameddig nem végeznek a munkálatokkal, ami előreláthatólag holnap, azaz december 8-án történik meg, vagyis ezen a részen 9-étől (péntek) javul a helyzet.