Ennél menőbb, de drágább London Taxit sem látsz már ma

2022.12.09. 16:34

A Kahn Design autók külsejét ritkán jellemzi a szerénység. A külső és beltéri tuninggal foglalkozó angliai cég jellemzően eleve SUV-ket és terepjárókat tesz egyedivé, honlapjukon a Lamborghini Urus, a Rolls-Royce Cullinan és a Bentley Bentayga dominál, de néha beesnek kivételek is, mint például a Fiat 500E, vagy az LEVC (Geely) által gyártott London Taxi.

Az LEVC TX5-ből csinált taxinak Farelady becenevet adtak, és rendesen átalakították a szériamodellhez képest. Kapott új, Maybach-ihlette hűtőrácsot, VIP-tetőlámpát, hátsó spoilert, kovácsolt felniket, és sok egyéb külső apróságot, viszont az igazi döbbenet belül kezdődik.

A cég szerint az ülések dizájnját a Bugatti Chiron ihlette, a csillagfényes tetőkárpit a Rolls-Royce-ok mintájára érkezik, bőr és fa uralkodik mindenhol, de persze nem maradtak el a praktikus frissítések sem, vezeték nélküli telefontöltő és extra USB-portok.

A módosított autóból nem csak jobbkormányos, hanem balos kivitel is rendelhető lesz, viszont a 100 ezer fontos, átszámítva 48 millió forintos alapára korántsem csekély, az eredeti London Taxi 55-60 ezer font körül indul.