Megugrott az elektromos autók bérlése az ársapka megszüntetése után

2022.12.09. 08:13

Huszonnégy óra alatt mintegy 23 százalékkal ugrott meg az elektromosautó-bérlések száma Budapesten a GreenGo hálózatában. A cég közleményéből kiderült, hogy ezt a példa nélküli növekedést az üzemanyagok ársapkájának megszüntetése után tapasztalták, vagyis a piac villámgyorsan reagált a történésekre. Mint írják, a közösségi autózás egyébként is nagyot ment idén, de ez az ugrás ezzel együtt is jelentős.

A GreenGo szerint a fővárosi autótulajdonosok nagyon is számolnak a benzinárral. A hirtelen emelkedés pedig olyan családokat és egyedülálló felnőtteket is az autómegosztók felé terelhet, akiknek a költségvetését jelentősen megterheli a hatósági ár kivezetésével visszaálló piaci árszabás. Emellett a feszes pénzügyi tervezést folytató cégek körében is népszerűbb a szolgáltatás.

A cég számításai szerint egyébként nagyjából évi 9000 megtett kilométer alatt érheti meg jobban a közösségi autózás, mint a saját jármű. De természetesen minden nagyban függ a használati szokásoktól, nemrég mi is megnéztük, milyen árszabással kell számolni, és milyen érvek szólnak mellette vagy ellene.