Elromlott a tempomat, 500 kilométerre az autópályán ragadt egy kínai sofőr

2022.12.11. 15:35

December 2-án érkezett bejelentés egy kínai rendőrségre bizonyos Mr. Lou-tól, elmondása szerint épp a Zhuzhou város melletti autópályán hajtott, amikor meghibásodott alatta a rokonától kölcsönkapott Haval H6-os: a tempomat a beállított 100 km/h-s sebességen ragadt, amit tetézett, hogy a fékrendszer is elromlott.

A rendőrség felvette a kapcsolatot a Haval szakembereivel, de egyik lassítási tippjük sem működött, az autó nem volt hajlandó megállni. A kivezényelt járőrautók egészen a vészhelyzet végéig - féltételezhetően bekapcsolt vészvillogóval és szirénával - kísérték az autót, hogy a Haval biztos ne ütközzön össze senkivel.

Végül a türelem segített: az üzemanyag kifogyása után állt meg az autó, ami nagyjából 500 kilométer kelletlen utazást jelentett. A H6 egy közepes crossover, amelyet négyhengeres benzinmotorokkal kínálnak, valószínűleg egyik kivitelben (1,3/1,5/2 liter) sem fogyaszt kimondottan sokat – a megtett táv alapján valószínűleg fokozatot sem tudott választani a sofőr, egyesben nem jutott volna ilyen messzire.

Külön szerencse, hogy egy első generációs H6-ról van szó, amelyből - a későbbiekkel ellentétben - nem kínáltak 1000 kilométerre menő hibridet. A Haval az eset után bekérette az autót, hogy kiderítsék a probléma okát, de egyelőre nem közöltek részleteket.