Sorhatos BMW-vel segít a budaörsi orvosi ügyelet

2022.12.14. 11:20

Tegnapi cikkünk az új budaörsi mentőorvosi BMW-ről téves információkat tartalmazott. A kellemetlenségért elnézést kérünk, de most tiszta vizet öntünk a pohárba.

Magyarországon eddig nem volt jellemző az, hogy BMW-t használjanak a bajba jutott emberek megsegítésére. Most úgy tűnik, megtörik a jég, ugyanis a BMW Magyarország és a budaörsi Rack Autó Kft. jóvoltából a helyi mentőorvosok ezentúl a német prémiummárka egyik kombijával nyújthatnak segítséget. Az új autó egy összkerékhajtású, sorhatos, háromliteres, 285 lóerős 530d Xdrive. Ez ma az egyik legerősebb és leggyorsabb autó a hazai mentőorvosi kocsik között. 

A mentő-BMW fényhídja is különleges, ugyanis kifejezetten a márka autóihoz fejlesztett, tapadókorongos hidat kapott, amelynek a felszereléséhez nem kell átfúrni a tetőlemezt. Egyébként az autó nem kapta meg a mentőautókra jellemző különleges felszereléseket, de az orvosi táskák és a kötelezőnek mondható defibrillátor bőven elfér az alapból 570 literes csomagtartóban.

A Budaörsi Egészségügyi Központ új BMW-je az állomáshelyén és Törökbálinton lát el orvosi ügyeletet, de riaszthatja az  autót az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) is, ha épp úgy adódik. Azt egyébként nem örökbe, hanem használatra kapta az orvosi ügyelet. Teljes körű szervizelését a Rack Autó Kft. végzi, természetesen ingyen.