A felfújható Grincs nem számít utasnak, nem mehetsz vele a telekocsi-sávban

2022.12.15. 14:33

Gyanús utasra lettek figyelmesek a napokban az arizonai rendőrök az I-10-es autópályán, Avondale Boulevard közelében. Amikor megállították az autót, kiderült, hogy a jobb egyben nem egy igazi ember, hanem egy felfújható Grincs figura ült. Na, nem mintha ez önmagában tilos lenne, viszont a sofőr így már feljogosítva érezte magát a telekocsi sáv használatára.

Fj459BrUoAEm080

Mint kiderült, tévedett, a Grincs bábu ugyanis nem számít igazi utasnak. Márpedig a HOV-sávokat (high-occupancy vehicle lane) csak akkor lehet igénybe venni, ha a sofőrön kívül legalább egy fő még utazik a járműben. A kihágást elkövető nőt szabálysértés miatt vették elő, bár az ünnepi hangulatot értékelték. Viszont kifejezetten felhívták egyúttal minden közlekedő figyelmét a közösségi média segítségével, hogy az év ezen időszakában megnövekvő forgalom ellenére ez nem járható út.

Amit pedig ezen kívül tanácsoltak, az nemcsak Amerikában, hanem bárhol máshol a világon, így nálunk is megszívlelendő: a trükközés vagy gyorshajtás helyett inkább mindenki számoljon azzal, hogy az ünnepek alatt többen lesznek az utakon a megszokottnál, ezért tervezzünk előre, induljunk el hamarabb.

Kár egyébként, hogy az arizonai rendőrség kiváló szóviccét nem lehet jól magyarítani, ugyanis ők a gyanús, azaz angolul suspicious jelző helyett a Seuss-picious kifejezést használták az utasra, ezzel utalva a karácsonyt ellopó, szőrös, zöld Grincs kitalálójára, Dr. Seussra.

Forrás: Arizona DPS / Twitter