500 km/h-val száguldott az utcai Ford GT

2022.12.17. 15:00

2016-ban Richard Rawlings, a Gas Monkey Garage tulajdonosa egy 2006-os Ford GT alapjaira épített egy autót, amivel a 300 mérföld per órás, vagyis 482 kilométer per órás sebesség elérése volt a cél. Akkor ez nem sikerült, ugyanis 471 km/h csúcssebességet értek el.

Az autó jelenlegi tulajdonosa, Johnny Bohmer időközben továbbfejlesztette a Badd GT névre keresztelt autó technikáját, ami hihetetlen könnyedséggel éri el az egykor célként kitűzött sebességhatárt.

Nemrég a floridai Kennedy Űrközpont kifutópályáján tesztelték az autót, ekkor sikerült elérni az 500 kilométer per órás sebességet. A sofőr Johnny Bohmer volt, Richard Rawlings pedig szponzorként a kifutópálya mellől kísérte figyelemmel a tesztet.

A videó alapján a Badd GT meglepően könnyeden érte el az 500 km/h-t, valószínűleg a kifutópálya hossza miatt kellett elkezdenie fékeznie a sofőrnek. Johnny Bohmer meg is jegyzi a videó végén, hogy van még tartalék az autóban, így minden bizonnyal hallani fogunk még a Badd GT-ről.

Érdemes megjegyezni, hogy az autó ugyan jelentős módosításokon esett át, azonban jelenleg is utcai használatra alkalmas, rendszámos jármű.

Forrás: Johnny Bohmer Racing (Facebook)