A Rivian R1T elektromos pickup elnyerte a legmagasabb szintű biztonsági díjat

2022.12.19. 06:03

Az Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) odaítélte a Rivian R1T-nek az elérhető legmagasabb díját. Az elektromos pickup a 2022-es és 2023-as modellévre kiérdemelte az intézet „Top Safety Pick+” minősítését, ami önmagában nem egy könnyű feladat.

Az új modelleknek szigorú paramétereknek kell megfelelniük ahhoz, hogy elnyerjék a csúcsminősítést, ami túlmutat szimplán csak az utasok védelmén. A Rivian R1T „Jó” minősítést kapott az intézet mind a hat ütközési tesztjén, beleértve a kihívást jelentő első átfedéses tesztet is. Az IIHS az első és oldalsó ütközésállóságot, valamint a tető szilárdságát és a fejtámlákat is teszteli.

Az IIHS vizsgálja a más járművekkel szembeni, illetve a gyalogosokra ható biztonsági tényezőket is - a Rivian mindkettőért „Kimagasló” minősítést kapott. A Top Safety Pick+ díj megköveteli az ütközés elkerülő rendszerek meglétét is.

A Rivian SUV változata, vagyis az R1S is feltehetőleg ugyanezeket az eredményeket fogja hozni. Fontos az elért jó eredmény, mert az R1T és az R1S iránti kereslet erős, november 7-ig az autógyártónak 114 000 előrendelése volt.

Forrás: motor1.com